V demokracii majú slovo len finančne najzdatnejší.

23. decembra 2018, politolog,

Preto dnes „Ľudí“ vychovávajú v železnom presvedčení, že žiadna spoločnosť by nemohla napredovať, keby v nej neboli voľby. Učia ich, aby za hlavnú črtu demokracie považovali voľby, aby si mysleli, že demokracia, to sú voľby a voľby, to je demokracia.  Ale, ako dobre vieme, samotné voľby ku skutočnej demokracii nestačia. V skutočnosti ľud v nej nemá svoje zastúpenie.

Náklady na politické a volebné kampane značia, že systém uprednostňuje boháčov (ktorí pritom predstavujú len malú menšinu voličov), takže v konečnom dôsledku sa volená vláda stáva formou plutokracie – vlády elít.

Dnešnú demokraciu možno teda považovať za nepoctivú frašku, ktorá je tu len nato, aby sa masy nebúrili a veľmi nehnevali, pretože to im poskytuje nádej, že po nových voľbách sa veci hádam zlepšia. A to, že médiá vlastní len bohatá elita, vedie k ešte väčšiemu, špecifickému odklonu v demokratickom procese. Médiá používajú na ochranu záujmov ich vlastnej triedy a potláčajú akúkoľvek kritiku existujúceho status quo.

Treba si jasne uvedomiť, že komunizmus a kapitalizmus, to nie sú protiklady, ako sa ľudia často domnievajú, pretože oba systémy sú dizajnované tak, že ubíjajú a utláčajú obyčajného človeka. Pritom najmä kapitalizmus vidí človeka a spoločnosť len čisto ako ekonomickú bytosť; ubíja ľudského ducha, vedie k zotročeniu človeka a k likvidácii rás, národov a ich kultúr. Súkromné vlastníctvo v modernej forme kapitalizmu  je v podstate iba iluzórne.