Andrej Danko: Pán Ježiš spáchal samovraždu? Na kríž vyskočil sám?

8. decembra 2018, politolog,

Povinnosťou zákonodarného zboru SR ako demokratického štátu je pri chvályhodnej snahe o zabezpečenie ochrany pre národnostné menšiny a etnické či náboženské skupiny dbať o najvyššiu opatrnosť, aby definovanie ochrany špecifickej skupiny nepredstavovalo zároveň ohrozenie práv inej skupiny v SR či inde. V prípade vágne formulovaných príkladov pridružených k definícii antisemitizmu vypracovanej alianciou IHRA právne analýzy a prípady z praxe preukázali, že ich uplatňovanie môže byť popri ochrane občanov židovského pôvodu či vierovyznania zneužívané na umlčiavanie medzinárodnej solidarity s nežidovskými obyvateľmi Izraela a Izraelom okupovaných území a k znemožňovaniu medzinárodnej advokácie za ich ľudské práva, na ktorej sa podieľajú jednotlivci a skupiny bez ohľadu na vierovyznanie či etnický pôvod, vrátane židovských jednotlivcov a skupín.

Ide o vážny zásah do právneho poriadku SR a do ústavou garantovaných práv jej občanov iniciovaný cudzím štátom, ktorý nie je vhodné urobiť v chvate, bez náležitej odbornej diskusie. A nie iba tak, sľúbiť niečo kamarátovi.

Vážený pán Andrej Danko, proti prijímaniu definície doplnenej o 11 možných príkladov antisemitizmu varuje vyše 40 židovských organizácií !

Naša legislatíva dnes umožňuje trestať porušovanie ľudských práv. Za trestný čin sa považuje popieranie a schvaľovanie holokaustu a tiež hanobenie národa a rasy.

Antisemitizmus je také vnímanie Židov, ktoré sa môže prejaviť ako nenávisť k Židom. Rétorické a fyzické prejavy antisemitizmu sú namierené proti židovským alebo nežidovským jednotlivcom a/alebo ich majetku, proti inštitúciám židovskej komunity a náboženským ustanovizniam.“…pán Andrej Danko, vedeli by ste definovať akého majetku….? sú to banky, fabriky, facebook, noviny, televízie alebo rádia, farmaceutický priemysel…?

Vážený pán Danko, predseda NR SR (ozaj, prečo nie ste predsedom SNR- Slovenskej národnej rady ?,  nevadí…?) je to od Vás jednoznačné politikárčenie a so skutočným bojom proti antisemitizmu to nemá nič spoločné. Viete o tom ?

Žijeme v ťažkej dobe, keď sa popierajú základné ľudské práva. Máme aj v politike ľudí, ktorí popierajú Pána Ježiša, rúhania a urážky . To Vám nevadí ?

Skúste sa sami seba spýtať, vy čo ste odsúhlasili v NR SR definíciu antisemitizmu, prečo tak v podvedomí chorobne  nenávidíte kresťanov a dobrých ľudí verných Bohu ?