Za Slušné Slovensko je zvrhlý a zhubný škodca, nielen démon, ale hrozivá mnohorakosť.

17. novembra 2018, politolog,

Tému Za slušné Slovensko je možno zhrnúť do niekoľkých bodov.
Existencia – Predovšetkým tu treba vymedziť problém existencie zla, ktoré z jeho pódiových vystúpení pôsobí. Je silne proti Slovenské a proti Slovanské. Toto zlo je slobodné, inteligentné a je nositeľom podpásovej iniciátívy. Vystupujú ako buriči a zatratenci bez vlasteneckého cítenia. Sami sa pasovali do polohy zla a mnohorakosti.
Činnosť – Ich hlavná činnosť, ktorú nemôžeme definovať ako bežnú, spočíva v zneužívaní naoko slobodných zákonov „demokracie“ a intezívne nabádanie človeka k zlému, v snahe oddialiť ho od pravdy a koreňov svojej domoviny. Tejto protispoločenskej činnosti sme všetci vystavení, a to po celý život v „demokracii“ od nešťastného roku „89, oveľa oveľa viac ako tomu bolo za komunistov.
Existuje ešte jedna zvláštna činnosť Za slušné Slovensko,t.j. osobitné a výnimočné obťažovanie a zámerné znepokojovanie drvivej väčšiny obyvateľstva,ktorým zasahujú do vnútorného pokoja a psychiky ľudí.
Dispozície Za slušné Slovensko  a sympatizantov : Nižšia úroveň rozumových schopností,nemusí to byť len znížená inteligencia, ale aj znížené vedomosti, vzdelanie, odskok od reality, ľudia ktorí riadne v živote nikdy nepracovali… Sú to ľudia, ktorí nevnímajú presne skutočnosť. Vnímajú ju konfliktne – vysvetľujú si ju tak, že ich niekto uráža,vyšetruje, sleduje a ubližuje… sú emociálne labilní ľudia , ktorí sú neustále podráždení, ľahko vzbĺknu, vzrušia sa, sú prchkí, popudliví,sú irritabilní…sú to ľudia u ktorých je zvýšená agresivita,  majú sklon k nepriateľstvu, útočnosti, v opozícii za každú cenu. Napríklad preto, že sú nespokojní so sebou, svojím zdravím, sociálnym postavením, uznaním, platom, so svetom, s niekým so svojho okolia a zlosť si vybíjajú v iných zbytočných konfliktoch…charakterizuje ich impulzívnosť, tendencia k bezprostrednému reagovaniu na podnety konfliktného charakteru bez toho, aby uvážili, čo a ako treba urobiť, sú neomylný, sú sudcovia i kati zároveň.
„Publikom“ na námestiach trpí nedostatkom zdravého sebavedomia: často je spájané so zvýšenou sugestibilitou – títo ľudia podľahnú nátlaku iných, aby išli do konfliktu, aby pomocou konfliktu riešili situáciu a problémy, majú sklon nekriticky prijímať názory iných, najmä autorít a potom reagujú konfliktne a podráždene.