Pohoda. Keď matka tancuje nad hrobom. ..

9. júla 2018, politolog,

Organizátori Pohody robia všetko preto, aby si Pohodu dokonale užili. To sa však podarí len vtedy, keď sa na trenčianskom letisku stretnú ľudia, ktorí sú ochotní odhodiť svoj úsudok, stratiť svoju tvár, etiku a prežiť trojdňový politicko-hudobný sviatok  bez konfliktov s rozumom.

Morálne zohyzdenie a politické zneužitie matky obete, ktorá tam ako sa ľudovo hovorí, tancovala na hrobe vlastného dieťaťa… je podľa nich v asi „pohode“ a zrejme aj muzikálne. Keď hovoríme o hriechu, musíme rozumieť tomu, čo hriech je. Hriech nie je niečo, o čom Boh hovorí, že to nemôžeš spraviť, pretože ti chce niečo vziať. Hovorí: “Ak spravíš toto, bude to znamenať smrť. Ak spravíš toto, bude to znamenať život.“ A potom hovorí: “Prosím, zvoľ si život, aby si mohol žiť. Stvoril som ťa, viem ako funguješ. Stvoril som celú túto Zem, viem, ako funguje. Prosím, vyber si život.“

 

Trocha jednoduchšia žena, prišla o množstvo sympatizantov a podporovateľov. Ale to im neprekáža. Na hudobnom festivale Pohoda, kde Kiska vyhlásil, okrem iného, že „potrebujeme prevziať moc“.

Je moja úvaha správna ?