Pán prezident poslal z paluby lietadla telegram, že odstupuje z funkcie !

20. septembra 2017, politolog,

Veronika Remišová oceňuje, že prezident vyzdvihol slobodné a odvážne médiá. Vládna koalícia podľa Remišovej však často odvážnych a slobodných redaktorov kritizuje. Remišová tvrdí, že koalícia chce zvoliť takého riaditeľa RTVS, aby sa slobody a odvahy v médiách zbavili.

Poslanec koaličného Mosta-Híd Gábor Gál hovorí, že prezidentovu správu hodnotí pozitívne. Priznal, že ho volil aj v prezidentských voľbách.

Pán prezident sa viac sústredí na gestá než na konkrétne kroky, reagoval na prezidentovu kritiku v oblasti korupcie poslanec Smeru a mediálny poradca Erik Tomáš.

Prezident vyzdvihol úlohu médií, ale poukázal aj na nebezpečenstvo, ktoré so sebou prinášajú rôzne propagandistické weby, rádiá a časopisy. Cieľom ich informačnej ofenzívy proti Slovensku je ešte viac naštrbiť našu celospoločenskú dohodu o trvalom začlenení do demokratického západného sveta,…varuje Kiska.

Prezident sa vrátil aj k minulému prejavu, kde vyzval na odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka. „Pred rokom som tu v pléne v súvislosti s tlakom na odchod ministra vnútra z funkcie zdôraznil, že vyvodenie politickej zodpovednosti nie je riešením žiadnej kauzy, ale gestom, ktoré má upokojiť verejnosť a umožniť zodpovedným inštitúciám pracovať.

Pripomenul, že už rok sa nič nezmenilo. „Dvanásť dlhých mesiacov nedostala naša spoločnosť jasný signál, že by zodpovední úprimne hľadali cestu z pasce, do ktorej krajinu zavliekli. Fejtónovým perom.

 

ψ