Skvelý Mečiar, slabučký Vojtech Bugár

8. marca 2017, politolog,

Debata jasne ukázala, že celý problém zaťažuje jednoznačná preferencia emocionálnych argumentov pred logickými argumentami, zistila sa úplná absencia preferencia faktických argumentov.
Expremiér Vladimír Mečiar sa v TA3 včera stretol v ostrom súboji so šéfom Mostu-Híd Vojtechom Bugárom. Hovorili najmä o amnestiách, ale polemizovali aj úlohe členov SIS v údajnom zavlečení prezidentovho syna Kováča ml.
Svoju angažovanosť na únose Mečiar jednoznačne vyvrátil, keď tvrdí, že o tom na rozdiel od prezidenta Kováča nevedel. „Vedel, kedy sa to stane, aj kto to urobí. Prezident vedel, čo sme my nevedeli a nekonal,“ tvrdil Mečiar. A to stojí za úvahu. Bolo by už načase, začať používať fakty, argumenty a nie emócie. Doba a podmienky v ktorých sa zrodila amnestia, je logická a spolitizovaná.
Tá argumentácia a súvislosti čo p. Mečiar predviedol bolo na vysokej rétorickej úrovni a opäť prekročilo hranicu a dostal pána hapkajúceho Bugára do argumentačnej tiesne. To, čo povyťahoval, špinavosti na Mečiara, tie obvinenia všetky sú absolútne nedôveryhodné a stoja na vode. Aspoň zatiaľ.