SAV – čierna diera nad dejinami Slovenska

25. februára 2017, politolog,

Poslaním Slovenskej akadémie vied – Historického ústavu je vyvážene skúmať a rozvíjať slovenské povedomie, oživovať a kriesiť znalostné povedomie všetkých Slovákov i krajanov.
Nikdy nežila a neexistovala žiadna alternatívna história, ani klamanie faktov. Historický ústav SAV (HÚ SAV) dlhodobo a systematicky popiera alebo skresľuje dejiny a Slovenskú históriu, a to v podstate od svojho založenie v roku 1943 ktoré sa týkajú Slovenska. … Iná je už otázka komunistov, tam určovali ideu nad národ, ale to je iba pre fundovaných nie pre relativitku. Vyhlásenia, postoje a kroky, ktorými sa HÚ SVA prezentuje k verejnosti sú toho jasným dôkazom.
Klame, zľahčuje, zatajuje a nehovorí celú pravdu. Nezabúdajme, že Slovensko si takýto historický ústav nezaslúži.
Nadprácu robia najmä Slováci slúžiaci v službe poskoka a za misu šošovice.
Historický ústav SAV taktiež zámerne zabúda na existenciu iných názorových prúdov, na pravdu a vyváženosť.
Niektorí „výskumníci“ z HÚ SAV sa nespoliehajú iba na archívy, ale sú ochotný pátrať aj v neslovenských „ruinách“, ktoré potom nejakým spôsobom pripisujú nenávidenému Slovensku. Výsledkom je „ústav“ plný prekvapení a historických dobrodruhov.
Slovenské dejiny neprepíšeme ani nenapíšeme znovu. Ale v najlepšom prípade ich prerozprávajte, najmä niektoré ich časti presnejšie a zodpovednejšie.
Výhoda veku je, že si na mnohé viete spomenúť a nájsť súvislosti je pre vás oveľa ľahšie ako pre tínedžera.

PS: prečo je tajomstvom, koľko peňazí ročne vytiahnu od daňových poplatníkov na svoju kontroverznú činnosť ?