Politológ: Sulík, Matovič a spol. – charakterová pleseň politiky

19. júna 2016, politolog,

Poškodenie ľudí na Slovensku v prospech priority vývoja ľudí principiálne hrubej a inštinktívnej podstaty, nemajúcich Duchovnú zložku, vyvoláva zodpovedajúcu reakciu okolitého prostredia (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva). Táto reakcia formuje špecifickú rezonanciu sociálneho zla, ktorá sa pretavuje v podobe prírodných a technogénnych katastrof, havárií, rôznych mimoriadnych udalostí, ozbrojených konfliktov a narastajúcej agresívnosti ľudí, embárg, zlej nálade..

Na Slovensku došlo vďaka opozícii k devalvácii mravno-etických a právnych noriem, čo umožnilo, že do politiky sa dostávajú prostredníctvom mediálnej moci samí bezočiví, prefíkaní, silní, zlí a nečistí ľudia, narkomani a polygamisti…

Život týchto politikov je pod kontrolou záujmu, čo je zároveň ich špecifický zdroj informácii a energie, ale riadi ich cudzia moc, t.j. spôsob realizácie daného, sformovaného záujmu, ktorý takto vytvára motiváciu chovania sa človeka proti vlastným záujmom krajiny.

Z uvedeného je očividné, aké „zrúdy“ nám podsúvajú masovokomunikačné prostriedky skrz filmy, televíziu, tlač, internet a pod., také chovanie sa ľudí vôkol nás aj vidíme. Obrazy, ktoré vytvárajú sú prioritne nasmerované na rozrušovanie mravno-etických princípov  človeka, ktorému sa takto snažia nivelizovať lož, aby z ľudí vytvorili akúsi adaptívnu masu, ktorú dokážu ľahko riadiť metódami a prostriedkami, ktoré už majú dávno vypracované a odskúšané. Veď z človeka bez názoru je možné vytvoriť koho sa im len zažiada: vraha, zlodeja, úplatkára, podvodníka, klamára, sadistu, homosexuála, milovníka migrácie  atď. Nuž a práve vďaka tomuto je dnes klamstvo a masové zavádzanie životnou normou väčšiny z nich. V našej spoločnosti na živnej pôde bezduchovnosti – zároveň plných akýchsi demokratov – sa tieto praktiky rozrástli do širokých, celoštátnych rozmerov. Táto „ľudská pleseň“ nám bráni žiť podľa spravodlivosti. Netreba nám ani nadávať na policajtov a štátnych úradníkov – veď to všetko sú iba štátne inštitúty, t.j. vonkajšia forma, za ktorou sa ukrýva štandardný ľudský materiál, vytvorený dnes prevládajúcou charakterovou „plesňou“, ako to tvrdí neomylná opozícia a ich žurnalistické hlodavce. Je to stále tá istá plesnivá masa bez svedomia, bez duchovných a mravných princípov, bez pocitu viny, bez zodpovednosti, ktorá žije na lži, klamstve, kradnutí a korupcii. To, že základy dostávali aj na hodinách zahraničných stáži, je iba typickou zložkou ich prípravy. A čo iné teda môžeme očakávať od takéhoto ľudského materiálu? Citlivý a ohľaduplný vzťah k ľudskému životu? Lásku k blížnemu.. pokore.. Bohu…?

 

ψ