Diabli za katedrou a EÚ ako ich modla ?

8. mája 2016, politolog,

 

Rýchlosť, s akou sa v posledných rokoch šíri sprostosť v spoločnosti, sa prirodzene odzrkadľuje aj v stúpajúcom počte primitívnych názorov v školskom prostredí.

Mladí ľudia opantaní jednofarebnou ideológiou rozprávkového západného života predstavujú problém, lebo práve oni budú čoskoro pri kormidle krajiny. Ako ukázali písomné previerky na školách, máme dôvod obávať sa o našu budúcnosť.

Ešte väčší problém je však to, keď sa „blbizmus“ šíri priamo spoza katedry. Učitelia spolu s rodičmi  a „mimovládky“ sa najviac podieľajú na formovaní názorov mladých. Keď im niekto v škole podsúva „falošné“ videnie sveta, je prirodzené, že časť z nich (v závislosti od toho, aký hodnotový rebríček si prinášajú z domu) si tieto postoje osvojuje.

Nevzdelanosť za katedrou má však aj jemnejšie odtiene „satanizmu. Ako ukázal prieskum školskej inšpekcie, až 57 % žiakov sa nestotožňuje so svojimi dejinami ale saturuje iné, cudzie dejiny, pretože ich k tomu vedú ich  pedagógovia.

Zdanlivo nevinné postoje pedagógov však u detí vytvárajú zámerný chaos. A ten v kombinácii s nedostatkom vlasteneckého vzdelania sú potom podhubím pre formovanie nekresťanských postojov.

Za starostu Londýna bol vo štvrtkových voľbách zvolený  kandidát Sadiq Khan, ktorý sa tak stane prvým moslimom na čele najväčšieho európskeho mesta.

Diabol pôsobí stále rovnako. Nevšimneme si to, ak sa v boji proti nemu necvičíme. Najzáludnejším spôsobom jeho činnosti je pokušenie – pedagóga pokúša v jeho pedagogike, neverca v jeho ateizme….. To je najbežnejší štýl, ale existujú aj ďalšie. Jeden, dnes veľmi rozšírený, sa nazýva relativizmus. A tým je Európska únia.

Ψ