Urbi et orbi – bez katolíckeho pozdravu ! Heréza ?

27. marca 2016, politolog,

Pre ateistov je takmer nemožné dosiahnuť vrcholkov duchovnej krásy. Ich duch je v oblasti myslenia skrz naskrz individualistický. Kvôli zloženiu ich jazyka možno ich zložité myšlienky vyjadriť len na úkor rozumových prvkov. Ich veta znie pateticky vďaka po sebe idúcich vysokých a nízkych tónoch o premenlivej intenzite zoskupených okolo niekoľkých s vervou vyslovených slov.
Ateistické myslenie, odmietajúc silu rozumu, potom prijíma za svoju mentalitu abstraktných  národov a prototypov. Povinnosťou spomínaného divocha je neustále sa všetkému čudovať a voči všetkým prejavom života a spoločenských zriadení používať meradlo, aké je vlastné iba človeku svetskému, ledabolo vychovanému a hrubému, a to len preto, aby tak vynikla hlúposť, smiešnosť a škodlivosť kultúry, dobrého spoločenského vystupovania a vybraných mravov. Pápež hneď po svojom zvolení pozdravil prítomných na námestí sv. Petra : „ dobrý deň“ a pri dnešnom pápežskom požehnaní Urbi et orbi, Rímu a svetu sa rozlúčil  s pozdravom“ Dobrú chuť k obedu a dovidenia“.

Na Katolícky pozdrav:

Pochválený buď Ježiš Kristus!/ Naveky. Amen…..akosi rád zabúda.

To prebúdza ducha kompromisu s určitými hriešnymi modelmi života a vedie k redukovaniu kresťanských právd o  krásnych ideáloch. Dôsledkom je potom to, že sa Cirkev vzdáva svojho vykupiteľského poslania.

 

Ψ