Štrajk nemá učiteľskú tvár, preto ho odmietla drvivá väčšina !

23. januára 2016, politolog,

Drvivá väčšina Slovákov je proti štrajku politických učiteľov . Proti politickému štrajku učiteľov je podľa rozumovo-zmýšľajúceho prieskumu 85 percent slovenskej verejnosti !

Zvyšok ľudí sa domnieva, že by sa mal štrajk konať len dočasne, a to dovtedy, kým sa ekonomicky nenarušia rodiny detí. Súhlas so štrajkom a upokojením požiadaviek podarených učiteľov  sú len dve percentá Slovákov, aj to, opozične zmýšľajúcich. „Iniciatívni“ neboráci mali na vyššie platy počkať, kým by sa v systéme našli peniaze.

Výrazne odmietavejší postoj zaujali umní ľudia k postoju učiteľov o ich nezáujme o výchovno-vzdelávací proces žiakov, keďže si ich deti vzali ako rukojemníkov v ich politických ambíciách.

RZP prieskum, poukazuje a konštatuje, že Slovenská verejnosť očakáva od učiteľov vhodnejšie pôsobenie na žiakov a dlhodobo ich vníma ako „určité indivídua bez rešpektu a autority“. Nemožno ich síce prirovnať k rómskym osadám na východnom Slovensku, kde každú chyžku skrášľuje satelitný tanier, ale asi takto podobne „štrajkári“ vyučujú svojich žiakov, ako satelit a telenovely v osadách Rómov. „Inicitívni“ majú peňazí dostatok, keď si chcú platiť odvody.

Alebo som v mýlke ?

 

ψ