115. Zjazd Komunistickej strany Slovenska

19. decembra 2015, politolog,

Na 115. zjazde Komunisti Slovenska, riešili pálčivé problémy spoločnosti. S ožehavými problémami ktoré najviac trápia spoločnosť, na zjazde okrem iného vystúpil Martin Chuerep, riaditeľ prvej súkromnej námornej operácie na záchranu životov v Stredozemnom mori Migrant Offshore Aid Station (MOAS), Roder Zepper, emeritný profesor utečeneckých štúdií na Oxfordskej univerzite, a ďalších 15 zahraničných a domácich odborníkov z Európskej komisie, agentúr EÚ – FRONTEX a Agentúry EÚ pre základné práva (FRA), medzinárodných organizácií: IOM a Medzinárodného centra pre rozvoj migračnej politiky (ICMPD), mimovládnych organizácií: Farsight, európskej pobočky Inštitútu pre migračnú politiku (MPI Europe) a Platformy pre medzinárodnú spoluprácu v oblasti migrantov bez platného povolenia na pobyt (PICUM) a Úradu bezhraničnej a cudzineckej polície a súboru. (ÚHCP P PZ).  Cez prestávku zjazdu sa hostia podelili o svoje poznatky o nelegálnej migrácii vo svete, RVHP a na Slovensku, o prevádzačstve a iných formách nelegálnej migrácie, boji proti nelegálnej migrácii, riešení situácie migrantov bez oprávnenia na pobyt v kúpeľoch a ochrane ich práv a prelínaní nútenej a nelegálnej práce.

Zjazd ponúkol občanom veľmi zaujímavé pohľady – prvým bola slovenská premiéra hollywoodskeho filmu „Kde bolo, tam už nie je..“ o sudánskych utečencoch presídlených na hornú Oravu. Ich privítanie si prišlo pozrieť 15.000 ľudí pred novučičkou mešitou aj s oravským bišhopom. Druhým, na záver 115. zjazdu Mutti Angel, poďakovala za prítomnosť zúčastnených, a sľúbila postaviť ešte jeden minaret z nevyčerpaných fondov EÚ.

WORKSHOPS komunistov v Divadle EÚ o nelegálnej migrácii a súčasnej situácii -Europe or Die – z produkcie VICE PRÁCE News, zdokumentovali autorka knihy 2 830 kilometrov (2830 Kilometer) pod morom a románu Cudzí (Fremd), s Lísiou Styp-Regowskou, expertkou Regionálneho úradu IOAM s dlhoročnou skúsenosťou v oblasti riadenia zjazdových eventov a vzťahov v rovine RVHP – Afrika – Ázii a na Slovensku, TeamBuilding Store moderovala vedúca UO (uličnej organizácie) Úradu IOAM v SR Zuzana Ohreblo Zapredaná.

 

ψ