Rusko a Putin odsúdení na úspech.

2. septembra 2015, politolog,

V budúcom finančnom roku, ktorý začne 1. októbra 2015, predpokladá Broadcasting Board of Governors, (BBG) vynaložiť na boj s „revanšistickým Ruskom“ 15,6 milióna dolárov. Pre porovnanie, na proti ideológiu fundamentalistov z Islamského štátu (ktorého činnosť je na území Ruska zakázaná na rozhodnutie súdu) vynaloží 2,5 krát menej – 6,1 milióna dolárov.

Úrady USA hodlajú zvádzať informačný boj s Ruskom zapojením sa do ruských sociálnych sietí a tiež do rusky hovoriacich segmentov vo Facebooku a Twitteri, a len počas jedného roka sa plánuje na tieto ciele vynaložiť cez 15 miliónov dolárov.

Príčiny, prečo je potrebné zvádzať informačný boj s Ruskom, BBG poukazuje na to, že Rusko spustilo svetový mechanizmus dezinformácie, ktorého cieľom je nie presvedčiť (ako je tomu v klasickej spoločenskej diplomacii) a zaslúžiť si dôveru, ale zasievať nepokoje pomocou konšpiračných teórií, šírenia klamstiev, ekonomických embárg, zoznamov a čiernych listín, drzé protiopatrenia na dovoz potravín do Ruska a pančovaný plyn pre EÚ.

Hlavnou zbraňou v informačnom boji s Ruskom budú originálne programy a politická satira od Hollywoodu. Autori budú renovovaní režiséri, herci a politici.

Lenže …… Rusko si nevytýčilo za cieľ rozšíriť svoju činnosťou konfrontačnou silou, ale sa len snaží obmedziť možnosti Západu v oblasti konfrontácie s ním. Na tejto ceste sa  teda Rusko stáva už vopred  víťazom studenej vojny

 

 

Ψ