Lepšie psovi v útulku ako človeku v nemocnici.

28. apríla 2015, politolog,

Situácia v nemocniciach:

  1. HODNOTENIE -Slovenské nemocnice sú na tri hviezdičky. Lekári, zdravotné sestry, kuriči chodia a pýtajú sa, starajú sa o pacientov ako sa máme, či nám je teplo a pod.. Žiadne preležaniny. Nosia noviny do postele.
  2. STRAVA – Jedlo vyhovuje, varia tu chutne. Včera sme mali kačku, červenú kapustu a knedľu. V polievke je dostatok mäsa. Rezance sú domáce. Zákusok trošku menší.
  3. LǑŽKA – Vodná posteľ vďaka zabudovaným reproduktorom disponuje jemnými vibráciami rytmu, tónu a taktu a dochádza tak k dotykovej stimulácii. Postele sú pohodlné, je o nás výborné postarané.
  4. IT TECHNIKA – Niekto má počítač ktorý bol vyskladaný v roku 2008. Pôvodná grafická karta bola bez vetráku. Sestrička ho musela vymeniť za notebook Toshiba. Vetrák však zneprístupnil PCI zbernicu. Zostala voľná len PCIe. Herné konzoly k dispozícii u staničnej. Zišlo by sa zvýšenie grafického výkonu ako o tom hovoril predseda Oľano, kDH, SaS, Sieť a Nova s Mostom aj s Hlinom.
  5. LIEKY – Nedostatok. Pri ich nedostatku pacient nedostane adekvátnu liečbu a môže to mať negatívny až fatálny dôsledok na jeho zdravotný stav. Nemocnice sú denne zavalené desiatkami až stovkami žiadostí, sťažností aj srdcervúcich prosieb na dodanie životne dôležitých liekov, ktorým nemôžno vyhovieť, keďže je nedostatok liekov vinou reexportu. Najviac problémov je s psychiatrickými liekmi a liekmi na úpravu zrážania krvi. Onkologické lieky vedia zohnať do dvoch až troch dní, keď už je veľmi neskoro.