Otvorený list Fígeľovi

18. apríla 2015, politolog,

Kresťanstvo Vo Vašom chápaní, pán Fígeľ, je absolútny blud. Pomýlené politikárčenie, plne ignorujúce Boha, ducha, múdrosť, spravodlivosť, ktoré stavia na prvé miesto indivíduum, jeho peňažné súkromné záujmy a pochybné slobody.

Prístup v takomto poňatí je absolútne nezlučiteľný so skutočnou slobodou: vari môže byť slobodným človek, ak spoločnosť, v ktorej žije, sa nachádza v percentuálnom dlhovom otroctve medzinárodnej finančnej oligarchie a jej komisárnych dozorcov?

Ak je celý ľudský život podriadený vyhľadávaniu a rozmnožovaniu bruchopasníckemu zisku a stav účtu je meradlom všetkého? Pre Slovensko je to neprijateľná podoba života – ani v politickej, ani v ekonomickej, ani v kultúrnej. A čo je hlavné: pre Vás, pán Fígeľ, je spolčovanie sa s liberalizmom pravdou poslednej inštancie, len aby ste sa predrali k moci, ale národný rozvoj a sociálnu spravodlivosť ste zapredali liberálom. Na Slovensku je Váš politizmus odsúdený, neprijmú ho ani praví ani ľaví, iba zopár zatvrdelých. Vaše nekresťanské postoje sú charakterom koloniálnej ideológie, idúcej proti našej slovenskej identite. Ak sa pokúšate uplatňovať túto identitu kvôli víťazstvu ideológie európskeho kresťanského ekumenizmu, potom rozvraciate Slovensko. Myslím, že v tom spočíva aj Váš konečný cieľ.

Sociálne orientovaný štát založený na kresťanských hodnotách – to je cieľ, úsilie a stratégia skutočných Slovenských patriotov. Pre dosiahnutie tohto cieľa sa môžu úplne voľne spojiť „praví“ i „ľaví“, alebo i komunisti. Sociálne orientovaný národný štát, to je ktokoľvek, len nie Vy, oligarchovia, lokaji Európskej únie. Nemiešajte, pán Fígeľ, národné a sociálne: tieto pojmy vyžadujú čisté úmysly a národnú auru.

* (ďalej príspevok porušil KÓDEX bloggera)