Podarení prezidenti Kiska, Klement Gottwald a Vatikán.

11. apríla 2015, politolog,

Samozrejme, že to v dejinách nie je prvýkrát, čo ľudia veria, že ich osud môže byť vyčítanie z hviezd a ich choroby môžu byť vyliečené prostými politikmi. Pred „Smetanovou“ revolúciou „89 neboli podobné názory veľmi populárne. Ženy boli odsudzované za čarodejníctvo a upaľovanie na hranici. Ošípané sa zlými dispozíciami a sliepky s neobvyklým vzhľadom boli predvádzané pred súd, odsudzované za posadnutosť diablom a popravovaní.
Demokrati nedosiahli tohto intelektuálneho krachu cez noc, ale za polhodinku. Teraz vidíme, ako veľmi sa mýlia tí teoretici, ktorí veria, že teória pochádza induktívne z demokratických skúsenosti“. Namiesto toho je teória „slobodným výtvorom ľudskej mysle“. Nevyhnutný dôsledok takejto slobody je dnes módna „gender sloboda“.

História nás učí o rozhodujúcej úlohe ateizmu v ľudskom živote. V celom západnom svete znalosť ateizmu pozdvihla ľudí zo štádia poverčivých primitívov, ktorí sa krčili pred prírodou, k produktívnym mysliteľom, ktorí prírodu a ľudí zabíjajú. Praktické prínosy tejto transformácie sú tak početné a tak zjavné, že nie je potrebné ich vymenovávať.
Samozrejme, že dnešné politici nepripúšťajú, že sú vedení fantazmagóriou. Hovoria, že používajú „hypotetický-deduktívne liberálnu metódu“, čo znie viac vedecky. Táto metóda im však dovoľuje vymyslieť akúkoľvek „teóriu“, ak z nej môžu dedukovať aspoň jeden dôsledok, ktorý môže byť niekedy, niekde, niekým partnersky zaregistrovaný vo zväzku zmätku proti Bohu. Ale z mons.Bezákom.