Nenažratí lyžiari. Zoberte si úver ako ľudia !

29. marca 2015, politolog,

Vaše lyžovanie už dávno nie je šport, je to váš súkromný biznis ! Vaše deti už dávno nie sú žiadni športovci, sú to tvrdí bizmismeni !

Je odpudzujúce, keď niekto začne vydierať či ostane Slovákom alebo nie. Kde je národná hrdosť ? Je trápne, keď si vypočítavý rodičia začnú osvojovať „žobravé vydieranie“, že vraj v záujme ich detí, v prospech rodinnej kasy. Kde je etika a slušnosť?

A takto by sa dalo ešte pokračovať, čo priniesla dnešná „moderná“ slobodná doba, v ktorej každý hľadí sebecky len sám na seba, nič iné okolo ho nezaujíma.

Pre verejnosť by bolo šokom, ak by zistila, v akých pomeroch si títo „sociálni“ športovci žijú, čo všetko si môžu dovoliť a ako s tým narábajú. To, že si z národnej lyžiarskej federácie robia doslova trhací kalendár a neberú ju ani za macochu, by až tak nemrzelo. Ale to že, pažraví rodičia si ani neuvedomujú, do akej nepriaznivej situácie dostali svoje lyž-deti, v očiach verejnosti, je nepochopiteľné. Ich „deti“ budú už raz a navždy vnímané cez prizmu peňazí. A to im môže veľmi ublížiť. Najmä vtedy, ak sa im nebude dariť a nebudú plniť očakávania za zadarmo poskytnutú sumu ! Ostanú terčom. Kedy to splatia ?

Keby nebolo medzinárodných regulí FIS, už dávno by títo „reprezentanti“ neboli Slovákmi ! V civilizovanom svete sú pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať, len našim lyžiarskych „investorov“, to akosi nechce dopnúť. A toto je kameňom ich úrazu. Prečo nikde nepovedia, že požadujú na jednu sezónu minimálny rozpočet v rozpätí 400-550 tis. € !!! čo je pre Slovenské pomery, námesačná suma. A pritom naše lyžiarske celebrity, sú v podnikovom konvoji pretekov najčastejšie ako „nosiči vody“, do kulisy, a len z času na čas, sem tam, nejaký záblesk, výsledok v prvej dvadsiatke. Za toľké peniaze slabučké. Bruchopasnícke.

Každý sa má prikrývať takou perinou akú má! Falošná starostlivosť o reprezentáciu. A čo takto priznať Vaše skutočné príjmy do súkromných peňaženiek? To bolo by na čase; poznať kde podávate daňové priznanie, na Slovensku, Monaku alebo Francúzsku, Bahamách?

Po Slovensku behajú stovky nadaných detičiek, ale tie mlčia, sú politickým systémom nemé – lebo ich rodina živoria, majú iba talent a to je dnes málo ! Takže, kľudne zoberte z rozpočtu aj ich peniaze, na vaše chilské a novozélandské ľadovce. Oni budú väčší žobráci a vy väčší boháči. Tak to dnes je.

Počujte, treba vrátiť strovené peniaze od slovenských daňových poplatníkov a potom ísť reprezentovať hoci aj Rovníkovú Gvíneu. Za svoje, máte na to právo !

Alebo sa mýlim ?