Prečo sú zlé iba slovenské monopoly a zahraničné nie ?

22. decembra 2014, politolog,

Prečo sú zlé iba slovenské monopoly a zahraničné nie ?
Vláda nemá nástroje, ako skrotiť neobmedzenú nenažratosť najmä energetických monopolov. Politika týchto energetických „šimpanzof“ vyráža tromfy z rúk ostatným podnikateľským subjektom, ktorí už dávno nedokážu akceptovať vo svojich výrobkoch zvýšené ceny energií a dostávajú sa do veľmi nevýhodnej pozície z hľadiska exportu. Nenásytnosť energetických monopolov obmedzuje podnikateľské prostredie na Slovensku.
A „demokratickým“ más-médiam to vôbec neprekáža !
V roku 2006 „kriminálna“ vláda M. D. predala 66 % akcií Slovenských elektrární, a.s. (SE) talianskej spoločnosti Enel za hodnotu jedného atómového reaktora v Mochovciach. Vláda M.D. sa pritom zaviazala, že do roku 2010 nebude žiadať dividendy zo SE ! Z tejto dividendovej politiky mala vláda .D. naakumulovať v spolupráci s Enelom 1,3 mld. Eur na dostavbu ostávajúcich dvoch blokov jadrovej elektrárne v Mochovciach s tým že si tak Enel zoberie pôžičku len 700 mil. eur. Aká je skutočnosť ?
A „demokratické“ más-média to vôbec neinteresuje !
Pritom Slovensko bolo vždy schopné vyvážať elektrickú energiu ! Dnes je SR odkázaná na dovoz 23 % elektriny, a to vďaka rozhodnutiam vlády, pána M.D. Elektrická energia je pre slovenské domácnosti druhou najdrahšou v Európskej gubernii.
A „demokratickým“ más-médiam to vôbec nevadí !
Je normálne, aby z krajiny, ktorá bola schopná produkovať elektrinu na vývoz, sa stala krajina závislá na dovoze ? a to i napriek tomu, že výrobná cena elektrickej energie dosahuje len 38 % priemernej výrobnej ceny v krajinách Európskej únie ! Viete si predstaviť tie zisky, ktoré majú distribučné „zahraničné“ monopoly a všetci ďalší, ktorí sa podieľajú na výrobe elektriny ?
A „demokratickým“ más-médiam to vôbec nezapína !
Kedy si konečne budeme pomery na Slovensku určovať tak, aby boli výhodné občanom SR ?