Policajt Tiefenbach je pre toto nevinný. Pán minister.

28. októbra 2014, politolog,

Pán minister, prečo je v práve Tiefenbach-policajt
Pretože…
1/ Pri vykonávaní služobnej činnosti je policajt povinný dbať na česť, vážnosť a dôstojnosť osoby i svoju vlastnú a nepripustiť, aby v súvislosti s touto jeho činnosťou vznikla osobe bezdôvodná ujma a aby prípadný zásah do jej práv a slobôd prekročil mieru nevyhnutnú na dosiahnutie účelu sledovaného jeho služobnou činnosťou. Pri vykonávaní služobnej činnosti je policajt povinný dodržiavať etický kódex policajta, ktorý vydá minister.
2/Policajt je pri vykonávaní služobného zákroku povinný, ak to povaha a okolnosti dovoľujú, použiť výzvu zodpovedajúcu zákroku. Ak to povaha služobného zákroku vyžaduje, pred výzvou použije slová „V mene zákona“.
3/Policajt je oprávnený požadovať potrebné vysvetlenie od osoby, ktorá môže prispieť k objasneniu skutočností dôležitých pre odhalenie priestupku alebo správneho deliktu a na zistenie jeho páchateľa, ako aj na vypátranie hľadaných alebo nezvestných osôb a vecí. V prípade potreby je policajt oprávnený vyzvať osobu, aby sa ihneď alebo v určenom čase dostavila na útvar Policajného zboru na spísanie zápisnice o podaní vysvetlenia alebo, ak ide o objasňovanie priestupku, na spísanie záznamu alebo zapísania výsledkov úkonov do správy o výsledku objasňovania priestupku.
4/Ak osoba bez dostatočného ospravedlnenia alebo bez závažných dôvodov výzve nevyhovie, môže ju policajt predviesť na útvar Policajného zboru za účelom podania vysvetlenia. O predvedení spíše policajt úradný záznam.
Pretože…“takto sa zhovárate doma so svojou materou“ a „reflexný dotyk- sotenie je útok na policajta“…spôsobil legitimitu a oprávnenosť zásahu policajta Tiefenbacha. Keby sa tieto vulgárne a vedomé útoky nestali, policajt Tiefenbach, by konal mimo zákon a právom by sedel vo väzbe. Namiesto policajta Tiefenbacha majú sedieť v cele niektoré iné.
To je smutné pán minister.
Otázka na záver : pán minister,,, bolo by vhodné vedieť, koľko sťažnosti podalo na policajta Tiefenbacha obyčajných, normálnych, slušných a inteligentných ľudí. Neboli to náhodou iba problémové typy, nespratníci, ožrani a vyvrheli ?
Mýlim sa ?