Podlosť, klamstvo a poroba

24. februára 2014, politolog, Nezaradené

V nedávnych časoch začalo byť pre každého, kto sa zaoberá výskumom za účelom štúdia verejnej ekonomiky jasné porozumenie princípom šokového testovania použitím Operačného výskumu.
Pri metóde šokového testovania draku lietadla, spätný ráz po vypálení zo zbrane namontovanej ku kostre lietadla spôsobí rázové vlny v jeho štruktúre, ktoré leteckým inžinierom povedia o podmienkach, za ktorých časti lietadla alebo celé lietadlo, alebo jeho krídla začnú vibrovať alebo kmitať ako struna gitary alebo jazýček varhanov či ladička a rozpadnú sa počas letu.
Ekonomickí inžinieri dosiahnu rovnaké výsledky študovaním chovania sa ekonomiky a spotrebiteľskej verejnosti starostlivým vyselektovaním vzorových komodít ako sú hovädzie mäso, káva, benzín alebo cukor a zapríčiniac okamžitú zmenu v ich cenách alebo dostupnosti na trhu a tým narušia každého domáci rozpočet a rozvrátia nákupné zvyky.
Potom sledujú rázové vlny, ktoré vzniknú monitorovaním reklám, cien a predaja týchto a ďalších komodít.
Cieľom takýchto štúdií je získať „know-how“ ako dostať hospodárstvo do predpovedateľného stavu pohybu alebo zmeny, dokonca do riadeného samodeštrukčného stavu pohybu, ktorý presvedčí verejnosť, že nejakí „experti“ by mali prevziať kontrolu nad peňažným systémom a znovu nastoliť bezpečnosť (radšej než slobodu a spravodlivosť) pre všetkých. Keď takto podriadené obyvateľstvo je učinené neschopným riadiť svoje finančné záležitosti tak sa samozrejme stáva úplne zotročené a zdrojom lacnej pracovnej sily.