Fico, KSČ a birmovka. ..

18. januára 2014, politolog, Nezaradené

Objavujú sa rôzne podpásovky najmä proti premiérovi Ficovi a vyťahujú sa staré papiere a postoje. Špinavé triky, špinavé noviny a podliacky ľudia.
Aj to je dobre, že je to tak, aj to je falošné, že je to tak. Našťastie ľudia rozmýšľajú a triedia informácie a zhodnocujú nositeľov Jóbových zvestí. A to je dobre, lebo krivák sa vždy vyčlení a vyprofiluje v bulvárnej informačnej žumpe.
p.Fico pri vstupe do KSČ : s náboženskou otázkou som vysporiadaný a som ateista.
A čo je na tomto prehlásení zlého…??? veď napísal že je ateista a basta fidli. Napísal pravdu o svojom vtedajšom presvedčení, neviem čo tam mal napísať iného, keď vlastnil takéto zmýšľanie! Aj keby sa zmenil a stal sa hneď katolíkom, bolo by to len a len dobre. Nič výnimočného a zlého by sa nestalo. Práve naopak. Hádam chce niekto povedať a tvrdiť z dnešných veriacich kresťanov, že bol odjakživa veriaci?
Človek sa mení, postoje života sa menia. Čo pokladal niekedy za dobré a presvedčivé, dnes už nemusí tak byť. Životné skúsenosti postoje menia veľmi hravo. Zmena postoja je namieste a nie je ničím zlá. Človek, ktorý dnes neverí Boha, zajtra o mesiac o rok začne veriť a nie je výnimočné. Stáva sa lepším. Je to úplne normálna vec v živote.
Iba človek posadnutý Zlým, nemôže prijať a stroviť „obrátenie“ človeka k Stvoriteľovi.
Premiér Fico, pokiaľ je známe, nikde nedeklaroval a neprehlasoval, že je veriaci.
Byť pokrstený a pobirmovaný ešte neznamená, že je veriaci. Fico je lepší katolík, ako zlý farár a dvadsať fígeľov dovedna.

3 Ako šiel a blížil sa k Damasku, ožiarilo ho odrazu svetlo z neba; 4 padol na zem a počul hlas, ktorý mu vravel: Saul, Saul, prečo ma prenasleduješ? 5 A on povedal: Kto si, Pane? Odpovedal mu: Ja som Ježiš, ktorého ty prenasleduješ. 6 Ale [ťažko sa ti bude spierať ostňu. Trasúc sa a diviac, spytoval sa (Saul): Čo chceš, Pane, aby som činil? Pán odpovedal:] Vstaň a choď do mesta a povedia ti, čo máš robiť. 7 A mužovia, ktorí šli s ním, stáli ako ohromení, lebo počuli síce hlas, ale nevideli nikoho. 8 Saul teda vstal zo zeme, ale keď otvoril oči, nič nevidel; i vzali ho za ruky a zaviedli do Damasku.
(Sk 9,3-8)