Katolícky Biskupi sa konečne zobudili.

6. decembra 2013, politolog, Nezaradené

Biskupi Slovenska sa konečne zobudili.
Pastiersky list Konferencie biskupov Slovenska možno považovať za dobrý a veľmi potrebný začiatok „očistca“ spoločnosti a spoločenského života na Slovensku a v Európe. List, ktorým v nedeľu kňazi upozorňovali Slovákov na hrozbu šíriacej sa „ideológie rodovej rovnosti“, kladne a s pokojom prijala i drvivá väčšina normálnych homosexuálov a lesieb. Obsah listu možno označiť za vyvážený, adresný a užitočný.

Je zarážajúce, že agresívne krídla dobre platených a mediálne exponovaných aktivistov LBGT a „pochybných výborov“ toto posolstvo neprijalo. Je to škoda, pretože Pastiersky list hlása toleranciu, lásku a hovorí o ľudskej dôstojnosti všetkých ľudí bez rozdielu. Je absolútne neprípustné, aby rôzni kontroverzní „aktivisti“ vzývali kultúry smrti.
Napokon, veriaci list prijali s veľkým pochopení a ohlasom a označujú ho ako veľmi prepotrebný. Už bolo načase.
Rodová rovnosť sa nemôže a nesmie stať legitímny politický koncept žiadnej vlády, ani tej Slovenskej.

V liste nie nič neprirodzené, ako sa snažia niekomu nahovoriť „bojovníci“ za neprirodzenosť a neinakosť. Bojovať proti rodine je odpudzujúce a falošné. Práve naopak, rodiny, ktoré sú funkčné v nich sa ľudia cítia prirodzene šťastní a to bez rozdielu pleti, vierovyznania alebo národnosti. Toto si treba pochopiť.

Vážení priatelia,,,,,
Irena Bihariová z Ľudia proti rasizmu, Janka Debrecéniová z Občan, demokracia, zodpovednosť, Lucia Faltinová z Fóra donorov, členka pracovných skupín výborov pod radou vlády Dagmar Horná, členka koordinačnej skupiny pre prípravu celoštátnej ľudskoprávnej stratégie Jana Kviečinská, Martin Macko z Inakosti, Adriana Mesochoritisová z Možnosti voľby, Laco Oravec z Nadácie Milana Šimečku, Kálmán Petőcz z Helsinského výboru pre ľudské práva na Slovensku, Silvia Porubänová z Výboru pre rodovú rovnosť, Šarlota Pufflerová z Občan, demokracia, zodpovednosť, Romana Schlesinger z Queer Leaders Forum a Rado Sloboda z Amnesty International Slovensko….
,,,je to také ťažké pochopiť? Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým…..