Kyjev, komisári EÚ a analfabeti

21. novembra 2013, politolog, Nezaradené

Ukrajinská vláda sa nečakane neohla pred nátlakom a ponížením od Európskej únie. Nedala sa ovplyvniť ani pod zjavným politickým nekorektným násilím, ktoré bolo neobyčajne brutálne a ponižujúce. Vydierači z EÚ odišli naprázdno so svojimi namyslenými a tučnými hlavami. Kyjev našťastie preukázal zdravý rozum, a zachránil tak svoju česť a hrdosť. Podmienky prijatia, ktoré si kládla EÚ, boli na úrovni okupácie nemeckým wermachtom.
Tu sa ale vynárajú otázky, prečo boli podmienky také primitívne a ponižujúce? Buď EÚ nechcela Kyjev v EÚ a snažila sa ho odpudiť alebo podmienky pripravovali skutočne fašisti a analfabeti, keď vyriešenie „otázky Tymošenkovej“ bola podmienkou pre uzavretie dohody o asociácii s EÚ, ktorú mal Kyjev podpísať vo Vilniuse 28. – 29. novembra.
Je šokujúce, že v EÚ sa nenájde politik so zmyslom pre realitu. Ukrajina má šancu, že na priblíženie k EÚ nedostane ponuku nasledujúcich niekoľko rokov, čím sa praktický zachránila od absolútneho vnútorného rozvratu. Dnes každý priemerný stredoškolák veľmi dobre vie, že obchodno-ekonomická prosperita leží smerom na východ. Taká je skutočnosť.
Existuje aj iná verzia?