Pán minister Kaliňák – je mi na zvracanie

8. októbra 2013, politolog, Nezaradené

Pán minister Kaliňák – je mi na zvracanie
Vážený pán minister, vyhlasujete, že novela zákona o občianstve, ktorá by mala vyriešiť problém so stratou slovenského pasu v prípade prijatia občianstva iného štátu, by sa mohla dostať na rokovanie vlády do konca tohto roka a že túto právnu normu máte hotovú ale jej predloženie závisí iba od medzinárodných inštitúcií, s ktorými Váš rezort novelu diskutuje….
Vážený pane, Vás najviac trápi a znepokojuje, že slovenský pas strácajú ľudia na základe zákona o štátnom občianstve, keď niekdajší kabinet vlády reagoval právnou normou v roku 2010 na maďarský zákon, ktorý od roku 2011 zjednodušuje udeľovanie dvojakého občianstva zahraničným Maďarom. Na základe súčasného zákona prichádzajú o slovenský pas tí, ktorí prijali občianstvo iného štátu.

Vaša Excelencia – minister, avizujete, že vďaka Vami pripravenej norme, by už ľudia neprichádzali o slovenské občianstvo, ak príjmu iné. A tí, ktorí oň prišli pre súčasný zákon, by ho mohli získať späť. Zároveň priznávate, že podmienky straty a navrátenia slovenského štátneho občianstva by mali byť podobné ako tie, ktoré sa už v parlamente objavili v poslaneckom návrhu a že tento opozičný návrh bol iba 20 percent z toho, čo má pripravené Vaše ministerstvo. Týmto sa chcete chváliť?

Vaše Blahorodie – minister, vo voľbách si prosím ,pýtajte hlas od medzinárodných inštitúcii a od vysokého komisára OBSE pre národnostné menšiny s ktorými tak vehementne diskutujete o zákonoch Slovenska.
A taký sympatický ste boli pre mňa. „Oklamaní“ sme všetci, zneužívate ľudí len ako logo. Od Slovákov volebné hlasy neočakávajte.