Progresívne prídavky len do troch detí

1. októbra 2013, politolog, Nezaradené

► každé dieťa narodené po 1/2014 by nemalo dostávať prídavky ani iné dávky iba odpočet na dani z príjmu rodiča ak je v poradí 4té alebo ďalšie – deti sa nemôžu stať nemorálneho žriedla na peniaza.
► bežná rodina najčastejšie obmedzuje počet detí na jedno z finančných dôvodov, preto by na prvé dieťa mali byť prídavky len 30€, na druhé 70€ a na tretie 140€. Tak by boli rodiny motivované mať tri deti, čím by za zachoval prirodzený rast obyvateľstva a na tretie dieťa by do prispieval štát.
Rovnaké sumy by si jeden z rodičov mohol uplatniť na odvode dane z príjmu.
► po treťom dieťati možnosť dobrovoľnej sterilizácie zdarma s bonusom 1100,-€ na rekonvalescenciu
Progresívne rodinné prídavky
1. Dieťa – 20,-€
2. Dieťa – 60,-€
3. Dieťa – 120,-€
4. Dieťa – by dostalo odpočet z dane príjmu rodičov 130,-€

Pokiaľ chce mať niekto viac ako 3 deti, je na ich zvážení, či ich budú schopní uživiť. Inak sa nikdy neskončí chorý kolobeh nadmernej pôrodnosti, ktorá je vnímaná ako druh zárobkovej činnosti. Tieto deti nemajú právo na život v dôstojných podmienkach? Kde sú ich práva, keď žijú v jednej izbe s ďalšími dvadsiatimi ľuďmi v špine, smrade, hladné, majú vši, blchy, bez vody, elektriny, WC, končatiny majú obhryzené od potkanov, dennodenne sa dívajú na to, ako ich rodičia, či iní členovia domácnosti pred ich očami súložia, dokonca sú nezriedka sami sexuálne obťažované či zneužívané…..

Problémy, ktoré prežívame s deťmi sú dôsledok zlej starostlivosti štátu o človeka v spoločnosti a strkanie hlavy do piesku.

Pri písaní návrhu som vychádzal z myšlienok slušných a rozumných ľudí.