Kolosálny podvod s elektrikou na občanoch !

24. septembra 2013, politolog, Nezaradené

Na Slovensku mali ľudia spotrebiče, ktoré sú hospodárne pri 220V a keď do nich pustíte v priemere 230V, zožerú naviac (zbytočne) výkon o veľkosti 9,3%, takže bez toho aby p.Dzurindova a p.Radičovej vláda pohla prstom, zdražela ľuďom elektriku o 9,3% – a neinformovala ich o tom. Navyše sú spotrebiče stavané na určité parametre a dlhodobé prepätie nevydržia, zhoria a „slováčik“ šprintuje do obchodu a kúpi si za svoje peniažky nový „západoeurópsky“spotrebič.
Vy máte doma elektrický spotrebič. Nehovorte že nie, každý ho má, dokonca nie jeden, ale celú plejádu. Ale zostaňme pri tom jednom. On je zostrojený tak, aby v širokých medziach kládol rovnaký odpor pretekajúcemu prúdu a navyše funguje najlepšie pri určitom napätí. Bejvávalo, že parametre napätie v našej sieti boli v hodnotách 380/220V. Teraz už nie.
„Nápadik“ privatizérov a vlastníkov elektrárni sa zrodil a bol na svete a pretože išlo o spoľahlivé a vysoko sofistikované vykrádanie peňaženiek občanov Slovenska, podarené vlády (dzurind,radič) ho uviedli úplne potichučky do praxe a zmenili parametre siete na 400/230V a navyše rozšírila toleranciu z predchádzajúcich 8% na 10%, takže dodávateľ sa môže pohybovať v medziach od 360/208 do 440/254V.
Nemecký a Francúzsky vlastník elektrární.
Takže to bola teda vláda, za naše prachy!