Socializmus bol neskutočná hrôza

19. septembra 2013, politolog, Nezaradené

Socializmus bol neskutočná hrôza
Je správne strašiť komunistami. Áno bola to neskutočná hrôza!
Každý musel do práce a to si ešte mohol vyberať, či prijme prácu, kde sa upíše na 10 rokov a oni mu dajú podnikový byt alebo nenávratnú pôžičku – nadstavba rodinného domčeka…..
Napríklad istota, že ak budem makať a neurobím prúser, budem mať prácu treba až do penzie, ľudí neskutočne deptal…..
Neskutočné násilie bolo páchané na chorých. Miesto, aby bol vyberaný regulačný poplatok u lekára a potom v lekárni vrátane tučného doplatku ako v každej demokratické spoločnosti za lieky, odbili pacienta tým, že za jeden recept musel zaplatiť len jednu korunu.
A čo potom vnucovanie sociálnych istôt, že po odpracovaní 40 rokov má človek právo na penziu….
Ženy si vyplakali oči do krvava, keď odchádzali do dôchodku po porodenia dvoch detí už v 55. rokoch.!!!! Koľko ľudí vtedy snívalo o tom, aby mohli robiť o 10 -15 rokov dlhšie……
Po operáciách sa dialo ľuďom aj bezprávie. Spravidla 6 týždňov sa človek zotavoval v nemocnici a potom doma. Vôbec mu nebolo dopriate sladkého pocitu hrôzy, či po návrate do práce nebude prepustený…… A čo potom keď Vás do pol roka po operácii poslali do kúpeľov. A ti komunistický tyrani nám nedali žiadnu možnosť finančnej spoluúčasti. Nie priatelia, nedali nám možnosť zaplatiť si ani tretinu…..nákladov na liečenie..!!
Bolo to naozaj desivé a zničujúci období našich dejín. Z ľudí a hlavne detí sa stala bezcitná zver. Za komunistov mladší vstávali v autobuse, aby pustili sadnúť starších….. Dnešní mladí už poznajú svoje práva v demokratickej spoločnosti pekne zostanú sedieť…..
Už nikdy nechcem zažiť sociálne istoty ani morálne záhubu, ktorá vtedy panovala…..