p. Kažimír – bločková lotéria je morálne kriminálny počin“

8. septembra 2013, politolog, Nezaradené

Vážený pán minister, bločkovú lotériu vnímate ako šancu, ktorá by mala umožniť a priniesť namiesto represie osvetu. Keďže, podľa Vás, platenie, respektíve neplatenie daní, je odrazom morálky celej spoločnosti je z Vašej strany toto prehlásenie , zakrývanie neschopnosti, ošetriť“ túto, preto pre spoločnosť, tak vysoko dôležitú oblasť finančníctva. Národná bločková lotéria nebude mať nikdy edukačný potenciál, ako sa naivne domnievate, pretože ste ju spoplatnili. Preto, ju ľudia vo veľkom ignorujú.
Vy, namiesto toho, aby bola ozajstným výchovným prostriedkom širokej verejnosti, ste ju ekonomicky spotvorili poplatkom a urobili ste kšeft s tipovacou „služobnicou hazardu“. Tým chcem povedať iba toľko, že výchovne pôsobíte i na mládež, ktorú priam ukážkovo učíte, ako sa zapojiť už i v mladom veku do malého hazardu. Najprv bločková lotéria potom automatová „kultúra“ a veľký hazard v herniach. Gambling je činnosť charakteristická chorobným hraním, opojením hrou a najmä závislosťou na hre. Ale nie je to len hra na hracích automatoch, ale i tipovanie bločkovej národnej lotérie a inej lotérie.
Kto Vám poradil, takýto bezprecedentný kriminálny výchovno-vzdelávací proces (mladých ľudí) občanov SR ? To ste naozaj všetci chudobní na duchu a v rozumovej kultúre?
Národná bločková lotéria nesmie byť spoplatnená, inak si zaslúži miesto v stojisku smetných košov Vášho ministerstva.
Je potrebné inak rozvíjať sociálne a emocionálne vzťahy občanov k spoločnosti a to i k výberu daní, ako predpoklad prirodzenej úcty k štátu, u občanov rozmnožovať dostatok vôle a schopnosti cítiť, že neplatenie daní sa neopláca a platenie daní sa opláca. Naučiť ľudí ako vzdorovať rozličným frustrujúcim okolnostiam ich ekonomického života. Ale nikdy nie žiadnou lotériou.
Keď som sa ženy spýtal, kam by chcela ísť na výročie našej svadby, povedala, že niekam, kde dlho nebola. Tak som jej navrhol našu kuchyňu.
V tom Vám želám veľa dobrých rozhodnutí.