PENTA, PILÁT a vrelá voda pre svine

3. septembra 2013, politolog, Nezaradené

1 Pilát vzal teda Ježiša a dal Ho zbičovať. 2 Vojaci uplietli veniec z tŕnia, položili Mu ho na hlavu, obliekli Ho do šarlátového plášťa 3 a prichádzajúc k Nemu hovorili: Buď pozdravený, kráľ židovský! a bili Ho po tvári. 4 Potom Pilát znovu vyšiel a hovoril im: Ajhľa, vyvediem vám Ho, aby ste poznali, že nenachádzam na Ňom vinu. 5 Vyšiel teda Ježiš s tŕňovým vencom a v šarlátovom plášti. A (Pilát) im povedal: Ajhľa, človek! 6 Ale ako veľkňazi a strážcovia uzreli Ježiša, krikom volali: Ukrižuj Ho, ukrižuj! Pilát im povedal: Vezmite Ho vy a ukrižujte, lebo ja nenachádzam na Ňom vinu. 7 Odpovedali mu Židia: My máme zákon a podľa zákona musí umrieť, lebo sa vydával za Syna Božieho……

Keďže som zhliadol na „joutube“ odporúčanú videovú vložku, od p. Piussi, okamžite som sa stotožnil s pasážou Evanjelia podľa Jána….“My máme zákon“…..
Poukazovať na vznik Penty krátkym filmovým videom z dielne Z. Piussi je mentálne, pre normálneho človeka, pojednaním o podstate a pôvode bohatstva rozumu. Je to proste primitívne.
Keby snáď boli predložené fakty iné, k vážnejšiemu zamysleniu sa, ako odporúčaná predložená filmová marionetová burleska, a ešte k tomu od kontroverznej autorky u ktorej človek nikdy nevie, či je pod „vplyvom“ alebo pod abstinenciou reality. V Evanjeliovej pasáži je jasne čitateľná, že tí čo vravia….“My máme zákon“,….. je pre nich hneď i odpoveď Syna: „Nemal by si moc nado mnou, keby ti nebolo dané zhora; preto, kto ma tebe vydal, väčší hriech má“….
Najviac vedia púšťať žlčou, tí ktorí nevedia poriadne založiť ani eseročku. Títo vedia súdiť, tých ktorým sa darí a sú úspešní, tak iba Oni ovládajú rotterdamskú burzu, poznajú zákon Adama Smitha, Marxov kapitál dokonca i moivrovú vetu….
Viac objektivity a menej nenávisti, by určite neuškodilo. Takže…aj ten kto vyrába obdobné krátke videa ,aj na toho sa varí voda…. na každú sviňu sa voda varí. Ozaj, a kto financoval výrobu uvedeného videa, by bolo veľmi zaujímavé sa dozvedieť.
Alebo sa mýlim ?

PS: nie som majiteľom ani zamestnancom Penty, ale snažím sa byť zamestnancom vlastného rozumu.