Dzurinda za mreže!

9. júna 2013, politolog, Nezaradené

Dzurinda a spol. v roku 2002 sprivatizovali Stredoslovenskú energetiku hlboko pod cenu. Teraz sa ukazuje, že z pohľadu privatizačnej ceny išlo zrejme o jeden z najväčších tunelov v histórii Slovenska. Toto podozrenie jasne dokazujú okolnosti, za ktorých francúzsky Electricité de France predal podiel českému Energetickému a průmyslovému holdingu.

Investor mal navyše na prvé roky garantované regulačné metódy, podľa ktorých sa stanovovali ceny elektriny. O tom, že sa jednalo a chladnokrvnú „uvedomelú a cielenú“ reguláciu cien v neprospech obyvateľstva Slovenska to presvedčivo prezradili spisy, ktoré boli súčasťou privatizácie počas vlády Mikuláša Dzurindu!!!

Západným investorom sa totiž investície na Slovensku vrátili a peniazmi z ich predaja a zisku, teraz financujú nové investície, aby eliminovali dosahy európskej dlhovej krízy na svoje podnikanie vo svojich materských krajinách.

Preto, Mikuláš Dzurinda a spol. ,podľa verejnej mienky a názoru väčšiny,  patria jednoznačne do väzenia.

Janša, ktorý je doteraz najprominentnejším slovinským politikom odsúdeným za korupciu, stál na čele vlády v rokoch 2004 až 2008 a od januára 2012 do marca 2013. V susednom Chorvátsku už s trestným stíhaním špičkových politikov majú dávnejšie skúsenosti. Za prijímanie úplatkov tam na dlhoročné väzenie odsúdili expremiéra Iva Sanadera.

A čo s-lovensko ?