Založ si blog

Nenažratí lyžiari. Zoberte si úver ako ľudia !

Vaše lyžovanie už dávno nie je šport, je to váš súkromný biznis ! Vaše deti už dávno nie sú žiadni športovci, sú to tvrdí bizmismeni !

Je odpudzujúce, keď niekto začne vydierať či ostane Slovákom alebo nie. Kde je národná hrdosť ? Je trápne, keď si vypočítavý rodičia začnú osvojovať „žobravé vydieranie“, že vraj v záujme ich detí, v prospech rodinnej kasy. Kde je etika a slušnosť?

A takto by sa dalo ešte pokračovať, čo priniesla dnešná „moderná“ slobodná doba, v ktorej každý hľadí sebecky len sám na seba, nič iné okolo ho nezaujíma.

Pre verejnosť by bolo šokom, ak by zistila, v akých pomeroch si títo „sociálni“ športovci žijú, čo všetko si môžu dovoliť a ako s tým narábajú. To, že si z národnej lyžiarskej federácie robia doslova trhací kalendár a neberú ju ani za macochu, by až tak nemrzelo. Ale to že, pažraví rodičia si ani neuvedomujú, do akej nepriaznivej situácie dostali svoje lyž-deti, v očiach verejnosti, je nepochopiteľné. Ich „deti“ budú už raz a navždy vnímané cez prizmu peňazí. A to im môže veľmi ublížiť. Najmä vtedy, ak sa im nebude dariť a nebudú plniť očakávania za zadarmo poskytnutú sumu ! Ostanú terčom. Kedy to splatia ?

Keby nebolo medzinárodných regulí FIS, už dávno by títo „reprezentanti“ neboli Slovákmi ! V civilizovanom svete sú pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať, len našim lyžiarskych „investorov“, to akosi nechce dopnúť. A toto je kameňom ich úrazu. Prečo nikde nepovedia, že požadujú na jednu sezónu minimálny rozpočet v rozpätí 400-550 tis. € !!! čo je pre Slovenské pomery, námesačná suma. A pritom naše lyžiarske celebrity, sú v podnikovom konvoji pretekov najčastejšie ako „nosiči vody“, do kulisy, a len z času na čas, sem tam, nejaký záblesk, výsledok v prvej dvadsiatke. Za toľké peniaze slabučké. Bruchopasnícke.

Každý sa má prikrývať takou perinou akú má! Falošná starostlivosť o reprezentáciu. A čo takto priznať Vaše skutočné príjmy do súkromných peňaženiek? To bolo by na čase; poznať kde podávate daňové priznanie, na Slovensku, Monaku alebo Francúzsku, Bahamách?

Po Slovensku behajú stovky nadaných detičiek, ale tie mlčia, sú politickým systémom nemé – lebo ich rodina živoria, majú iba talent a to je dnes málo ! Takže, kľudne zoberte z rozpočtu aj ich peniaze, na vaše chilské a novozélandské ľadovce. Oni budú väčší žobráci a vy väčší boháči. Tak to dnes je.

Počujte, treba vrátiť strovené peniaze od slovenských daňových poplatníkov a potom ísť reprezentovať hoci aj Rovníkovú Gvíneu. Za svoje, máte na to právo !

Alebo sa mýlim ?

 

V Moskve Crocus City Hall? to je čo za názov? to už ani v Rusku neexistuje azbuka?

23.03.2024

V Moskve Crocus City Hall ? to je čo za názov ? to už ani v Rusku neexistuje azbuka ? Ako môžu Ruské úrady dovoliť až takýto mravný úpadok ? Rusi sa chcú stať svetovou veľmocou ? Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí ozbrojení teroristi s automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa [...]

V. V. Putin sa stáva najdlhšie vládnucim panovníkom Ruska

22.03.2024

Putin sa stáva najdlhšie vládnucim panovníkom Ruska Prezidentské voľby v Ruskej federácii sa skončili absolútnym víťazstvom Vladimíra Vladimíroviča Putina, so ziskom viac ako 87 % hlasov. Jeho presvedčivé víťazstvo, pri rekordne vysokej účasti nenecháva nikoho na pochybách, že Putin má azda najsilnejší prezidentský mandát na tejto planéte. Obyvatelia 1/6 povrchu Zeme, [...]

Riaditeľ RTVS je spoločenský nespôsobilý viesť akúkoľvek televíziu, nieto ešte verejnoprávnu. V Rakúsku by ho neprijali ani do šatne ORF

19.03.2024

Riaditeľ RTVS je spoločenský nespôsobilý viesť akúkoľvek televíziu, nieto ešte verejnoprávnu. V Rakúsku by ho neprijali ani do šatne ORF. V RTVS by kľudne stačilo vymeniť riaditeľa pre jeho spoločenskú nespôsobilosť a bulvárnu redakciu Tv novín a spravodajstva, zrušiť niektoré jalové protislovenské relácie a je po problém. Ale tam bude pes zakopaný ako sa vraví [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,214
Celková čítanosť: 7511765x
Priemerná čítanosť článkov: 6188x

Autor blogu

Kategórie

Archív