Založ si blog

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti. . .

Súčasná spoločnosť sa nachádza v nesmiernom úpadku.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Keď sme sa totiž pred 15-20 rokmi spýtali  malého dieťaťa, čo robí jeho otec, spravidla odpovedalo: Môj otec je murár, lekár, šofér, učiteľ a podobne. Inými slovami, zaoberá sa činnosťou, ktorou prináša do spoločnosti určité užitočné hodnoty.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Za jednu a jedinú hodnotu považujú iba peniaze. Peniaze, ktoré sa koniec koncov dajú získať aj inak, ako poctivou prácou. Len nech sú a nech ich dosť.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Postupné zužovanie duševného obzoru, ktoré kráča ruka v ruke s  katastrofálnym duchovným pádom nám neumožňuje vnímať hroznú hĺbku prepadu. To je tiež dôvod, prečo mnohí ľudia odmietavo krútia hlavami, ak sa im začne niečo hovoriť o duchovnom úpadku.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Väčšina z ľudí totiž spravidla vníma veci iba povrchne a preto, vidiac pred sebou najmodrenejšie autá, možnosti cestovať, krajšie bývanie, internet a iné technické vymoženosti a ešte mnoho iného, na základe trblietavého lesku týchto vonkajších vecí nie sú jednoducho ochotní pripustiť, že by to snáď mohlo byť až také zlé. Naopak, oproti minulosti sa im to javí ako pokrok.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Obrovský hodnotový prepad v každodenných medziľudských vzťahoch a to vo všetkých oblastiach života. Ľudia síce kedysi mali hmotne naozaj menej, ale boli oveľa srdečnejší, vzájomne ústretovejší a ochotní si pomôcť, jednoducho povedané, boli oveľa lepší.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Ľudská civilizácia budí pri povrchnom pohľade zdanie rozkvetu, ale vo svojom vnútri je zasiahnutá rozkladom, nadobúdajúcim doslova tragické rozmery.

Ale hlavne že nám nevládnu komunisti

Školstvo sa stalo iba bezduchým vymývaním mozgov informáciami, z ktorých sa v praktickom živote využije iba zlomok.

Ale hlavne že nám nevládnu komunisti

Zdravotníctvo sa zvrhlo na tupé potláčanie dôsledkov, bez poznania skutočných príčin ľudských chorôb. Jeho osobitou kapitolou je farmaceutický priemysel, ktorého úlohou v skutočnosti nie je liečiť a vyliečiť, ale čo najdlhšie udržiavať pri živote potenciálnych klientov, ktorí sa nastavením na určitý druh udržiavacej „liečby“ stávajú istým zdrojom príjmov po celý ich ďalší život.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Bankovníctvo sa snaží bez vytvárania reálnych hodnôt zarobiť čo najviac tým, že sa iným požičiavajú požičané peniaze a z úrokov vzniká umelo vytvorený vysoký zisk.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Podnikateľská sféra je skrivená snahou väčšiny takzvaných podnikateľov vyťažiť zo svojich zamestnancov čo najväčší výkon za čo najmenej peňazí. V určitej inteligentnej obmene je to podobné, ako tomu bolo v čase rozkvetu starovekého Egypta a otrockej triedy, ktorá musela pracovať na svojich pánov.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Právne služby sa stali sofistikovaným zlodejstvom, kde sa namiesto službe pravde a spravodlivosti slúži tomu, kto viac zaplatí.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Pokrivené, znetvorené a základného rozmeru človečenstva sú v skutočnosti a vo svojej skrytej vnútornej podstate zbavené všetky odvetvia ľudskej činnosti. Takéto niečo je však istou cestou do záhuby.

Ale hlavne, že nám nevládnu komunisti

Cesta zdola, vedúca cez prostých a jednoduchých ľudí, ktorí by svojim osobným, čestným a spravodlivým životom dokázali obrodiť spoločnosť zdola. Táto cesta je aktuálnou i dnes. Treba ňou iba vykročiť.

A je úplne jedno, či tam budú komunisti.

 

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7538427x
Priemerná čítanosť článkov: 6184x

Autor blogu

Kategórie

Archív